Wafels, luizen en het paard van Sinterklaas

Gisterochtend maakten we wafelbeslag, daarna moesten we een tijdje wachten. Mama wou eerst zelf even kijken hoe het precies werkte, en een paar wafels bakken. Maar ze bakte ze per ongeluk allemaal! Gelukkig waren de wafels wel lekker. Na het wafels bakken wouden we zwemmen, maar alle zwembaden in de buurt waren aan het verbouwen. Toen kwam er een iets andere invulling van de dag; Maja had luizen! Maar alle winkels waren dicht (het was zondag) en we hadden geen luizenkam of -shampoo. Dus pakte mama een vork en ging daarmee luizen en luizeneitjes uit Maja haar haar halen. Daarna uit mijn haar met een potlood. We vonden geen luizen. Daarna gingen we naar het strandje waar we ook de bootjes getest hadden. Het was vloed, en we klommen over de stenen. Toen zag mama een paardje van Sinterklaas op de bodem liggen, waar we niet bij konden. We gingen naar huis en deden regenlaarzen aan, waarmee we dieper konden. Toen pakte ik een stok en schoof het paard van Sinterklaas naar ons toe. Maja pakte hem op en nam hem mee naar huis. Vanochtend ging ik naar de bibliotheek, en ik leende deze boeken:

– De waanzinnige boomhut.

– Dagboek van een muts 5

Daarna gingen we naar de winkel om luizenspul te kopen. Daarna gingen we de luizen te lijf. Ik had geen luizen, Maja heel veel. Eerst werd het gaar gekamd met de luizenkam, toen moesten we onze haren wassen en weer uitspoelen. Daarna kwam het langste gedeelte, opnieuw kammen. We zetten een film op omdat het zo lang duurde, en toen mama mij opnieuw kamde, vond ze eindelijk mijn luis!

Groetjes, Cato

3 antwoorden op “Wafels, luizen en het paard van Sinterklaas”

  1. Prachtige titel voor dit kriebelige verhaal: Wafels, luizen en het paard van Sinterklaas. Hopelijk vertrekken jullie nieuwe huisdieren snel! Veel liefs, Jel en Rich

  2. Wat hebben jullie al veel meegemaakt sinds jullie in Noorwegen wonen. Ik vind het heel leuk om het allemaal te lezen.
    (En ik hoop dat de luizen nu weg zijn).
    Groetjes, Rian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *