Op tocht met school

Woensdag gingen we op overnachtingstocht met school. We hadden eerst een normale schooldag, op woensdag van half negen tot kwart voor twaalf. Daarna gingen we naar huis. Ik ging met mama naar de supermarkt voor grillworsten, smarties, mentos, worstenbroodjes en een mueslireep. Thuis maakte ik een lunchpakketje en warme chocolademelk. We hadden bij een gratis huurwinkel een slaapzak, matje en tas geregeld. Ik nam reservekleding mee. We zwommen en we grilden onze worstjes. Onze tent wiebelde enorm, en we hadden er ook nog een volwassene bijgehaald om ernaar te kijken. Uiteindelijk heeft de tent de hele nacht gewiebeld, maar hij is niet omgevallen.  De volgende ochtend toen iedereen zijn spullen had gepakt, ging het plots heel hard regenen en we moesten verzamelen in het gele hutje achter de tenten. Er werd gevraagd om ons eerder op te halen. Binnen werd er gekletst en de worstjes die nog over waren konden in het midden van de hut op een kampvuur gegrild worden. We moesten in tweetallen foto’s maken van twee insecten, twee dieren en twee planten. Het was aan het strand, dus best moeilijk om te vinden. We zetten een troep vogels op de foto, en een mossel als dieren. De planten waren heel makkelijk, want die stonden overal. de insecten zaten onder het randje van een klein hutje, naast de hut waar we allemaal in zaten.

Groetjes, Cato

4 antwoorden op “Op tocht met school”

  1. Wat is “ grillworsten, smarties, mentos, worstenbroodjes en een mueslireep“ in het Noors? Een spannend leven hebben jullie daar, Cato! Regen, dat kennen wij hier ook. Al die andere dingen… Ik wil ook naar Noorwegen!

  2. Jij was op tocht met school , Rich en ik zijn op tocht naar tante Joke geweest gisteren. Vandaag fietsen we weer terug. Veel liefs, van Tante Joke, Rich en Jel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *