De eerste week op school

Woensdag was de tweede dag op school.  De directrice ging het nieuwe schooljaar aankondigen, en we gingen verzamelen in de gymzaal. De nieuwe kinderen uit de eerste klas werden welkom geheten en we zongen liedjes. Daarna gingen we lunchen. Ik ging samen met een meisje uit mijn klas de kok helpen met vissticks maken. Eerst aten we in de keuken onze lunch op, en toen kwam plotseling de tweede klas binnen (Maja ook)! Zij gingen de vissticks maken, en wij gingen ze bakken. Na een tijdje ging de tweede klas weer weg, en de vijfde bakte door. Na een tijdje waren we klaar, en toen zag ik dat Maja haar bakje had laten staan. ik bracht het terug naar de tweede klas, en ging toen (we hadden maar school tot kwart voor twaalf) met een meisje uit mijn klas mee naar huis. Toen ze middag gingen eten ging ik naar huis. En thuis was er een grote verrassing. Er was een pakje uit Nederland! en daarin zaten appelstroop en hagelslag van mijn oma Marjan. En dat niet alleen! ze deed er ook nog tukjes en dropsleutels bij, en een recept om zelf ravioli te maken! Dat was superleuk.  Donderdag begonnen we op school met echt werken. Nou ja, niet erg veel. Voor Noors las de juf een tekst voor en we moesten vier opgaven maken. We gingen dingen opschrijven bij een bepaald onderwerp, eerst drie minuten achter elkaar, daarna vijf en toen kregen we tussendoor tien minuten pauze. Daarna deden we nog zeven minuten, en toen was ook dat klaar. Vrijdag gingen we  met de hele school op tocht. We namen allemaal grilleten en koekjes en boterhammen mee, en we gingen de berg bij de school op. Het was supergezellig. Na een tijd kwamen we aan op onze eindbestemming, heel hoog. Daar grilden we ons eten en aten we onze lunch. We speelden verstoppertje tot we weer naar beneden gingen. Thuis ging ik winkelen met mama. We haalden jassen. Vandaag gingen we weer winkelen, we haalden een shirt. Daarna gingen we zwemmen. Dat was superleuk, ik had al alle tijd dat ik hier was niet gezwommen. Daarna gingen we boodschappen doen, morgen gaan we wafels bakken. We keken samen naar de laatste aflevering van een Noorse serie, maar volgend jaar pas komt er een seizoen drie, dus moeten we wachten.

Groetjes, Cato 😃

8 antwoorden op “De eerste week op school”

  1. Soms lijkt het alsof het plaatsen van een berichtje niet gelukt is en probeer ik het nog een keer. Later blijkt dan dat het berichtje toch wel gelukt is. Was dat bij jou ook zo? Nou ja, beter twee keer dan helemaal niet, toch? ik ga het weer proberen…. liefs, Jel

  2. Wat fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben en het zo goed doen met elkaar!!! Hier is de zomer afgelopen en wordt het kouder en worden de dagen korter. Hebben jullie mooie en lekker warme jassen gekocht?

    Liefs,
    oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *