Het strand en de bieb

Gisteren gingen we naar het strand, een half uur rijden verder. Het was niet heel groot, maar wel heel leuk. Toen we naar huis reden, zat ik helemaal onder het zand. Het lieve, kleine, blauwe autootje volgde ons naar huis totdat we de afslag naar huis namen. Thuis ging ik douchen en daarna gingen we eten. ’s Avonds gingen we naar de speeltuin in het bos. Toen hoorden we een grappig muziekje. Het was een ijscokar! We gingen erachteraan, maar we konden hem niet vinden dus gingen we naar huis. En raad eens? De ijscokar stond voor onze deur! We kochten Krone-is, de Noorse cornetto. De kleindochter van de buren (van Maja’s leeftijd) was er en daar ging Maja mee spelen. Er stond later ook nog een rendier in de tuin van de buren. Vandaag zijn we naar de bieb geweest om pasjes te halen. We hadden geen Noors geboortenummer, maar onze geboortedatum was gelukkig ook goed. Ik heb een paar boeken in het Noors geleend die al eerder in het Nederlands had gelezen. Deze:

  • Tante Grusom (tante Troela) van David Williams
  • Duste dagboka 8 (dagboek van een muts 8) van Rachel Renée russel
  • Duste dagboka 9 (dagboek van een muts 9) van  Rachel Renée russel

De bieb is heel fijn en er staan veel leuke boeken. Op de terugweg (met de bus) stapten we een paar haltes te vroeg uit en toen we liepen, je raad het al: weer een rendier! Thuis gingen we eerst eten en toen met warme chocolademelk een leuk nieuw spel uitproberen, med neb og klør (met snavel en klauwen).

Groetjes, Cato

3 antwoorden op “Het strand en de bieb”

  1. Fijn zo’n dat je zoveel leuke boeken kunt vinden in de bieb daar! Veel plezier met lezen en het nieuwe spel. Tropische groetjes van Jel

  2. Ha Cato, wat leuk is jouw blog. Fijn dat jij dit doet, zodat wij jullie belevenissen mee kunnen maken. Ik hoop dat je nog veel zal schrijven.
    Groetjes van Rian ( ook aan papa, mama en Maja)

  3. Nou Cato, jullie beleven mooie avonturen. Het is leuk om je blog te lezen.
    Ik ben zondag naar de verjaardag van Marijn geweest en morgen ga ik naar die van Steijn, hij wordt alweer 13 jaar.
    Vandaag heb ik voor het eerst gegolft op de club bij Papendal waar ik nu lid van ben. Het ging best goed.
    Liefs van oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *